Tässä monta hyvää syytä liittyä!

                            

JHL ajaa jäsentensä asioita työelämässä. Liitto jäsenineen edistää koko kunta-alan arvostusta, palkkatasoa ja työehtoja ja jäsenyys antaa sinulle paljon enemmän kuin pelkkä työttömyyskassan jäsenyys. 

Liiton jäsenenä varmistat itsellesi paitsi luottamusmiehen, myös liiton muut palvelut kuten työsuhdeneuvonnan ja lakimiesten avun, jos joskus käy niin, ettei kaikki työpaikalla sujukaan kuin rasvattu. Lisäksi saat satoja rahanarvoisia etuja, koulutusta, kavereita, lomailumahdollisuuksia, ja paljon muuta.

Muistathan myös, että 1,38 prosentin jäsenmaksu palkastasi on verovähennyskelpoinen - ei siis kovinkaan suuri maksu turvasta työttömyyden tai kysymysten varalle.

Ammattilainen kuuluu ammattiliittoon

Ammattiliittoon liittyminen on osoitus siitä, että arvostat omaa ammattiasi, haluat viedä eteenpäin alasi  

työehtoja ja pidät tärkeänä, että työsuhteissa pelisääntöjä noudatetaan. Tärkeitä juttuja, eikö?

Mitä enemmän on jäseniä, sitä paremmin alan työehtoja saadaan parannettua. Liiton neuvotteluvoima työnantajan suuntaan on sitä suurempi, mitä enemmän taustalla on JHL: joukkovoimaa - jäseniä.

 

Vaikuta oman alasi tulevaisuuteen ja liity

Työehtosopimukset eivät synny ilman jäseniä. Mitä useampi alan työntekijä on JHL:n jäsen, sitä parempia työehtosopimuksia pystytään neuvottelemaan. Työehtosopimuksissa sovitaan mm. palkasta, työajoista, sairausajan palkasta, lomista, lisistä, tauoista - kaikesta.

Haluathan sinäkin vaikuttaa työehtoihisi ja palkkaasi ja oman alasi tulevaisuuteen? 
 

Neuvonta kaikissa työsuhdeasioissa

Lähin apu löytyy usein omalta työpaikalta, sillä luottamusmies auttaa sinua kaikissa työsuhteisiin liittyvissä asioissa. Aluetoimistomme palvelevat sinua ympäri Suomen. Voit myös soittaa työsuhdeneuvontaan tai asioida verkossa. Neuvonta on jäsenille maksutonta.

  

Oikeus- ja lakimiespalvelut työsuhdeasioissa

Jos työpaikalla syntynyt erimielisyys ei ratkea luottamusmiehen tai aluetoimistojen avulla, on jäsenellä mahdollisuus oikeusapuun ja liiton lakimiehen palveluihin.

 

Koulutusta

Koulutus on erinomainen jäsenetu, jonka saat käyttöösi, kun liityt. JHL tarjoaa koulutuspolkuja oman ammattitaidon kasvattamiseen, luottamustehtäviin, ammattiosaston toimintaan ja koko työyhteisön kehittämiseen.

 

Turvaa työttömälle

Jäsenenä kuulut automaattisesti julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassaan. Näin kerrytät ansiosidonnaista päivärahaa, jolla turvaat itsellesi paremman toimeentulon mahdollisen työttömyyden ajaksi. Lisäksi JHL:n asiantuntijat varmistavat, että lomautus tai työsuhteen lopettaminen tapahtuu lainmukaisesti.

 

Lomaedut

JHL:n jäsen saa useista lomapaikoista tuntuvia etuja ja voi lomailla edullisesti liiton omissa lomapaikoissa. Hyviä alennuksia on tarjolla myös hotelleista ja laivamatkoista.

 

Muut jäsenedut

JHL:n jäsenedut ovat käytettävissä niin työssä kuin vapaa-aikanakin. Alennuksia ja etuja saat esim.

  • vakuutuksista
  • lomapaikoista
  • Lehdistä
  • polttoaineista
  • laivamatkoista
  • Kultasepänliikkeistä
  • hotellimajoituksista